Vendégház a Bakonyalján

Hol ünnepeljük meg Roland harmincadik születésnapját? Hazajönnek külföldről a barátaink, kéne egy jó hétvége közösen családostul, vajon hova mehetnénk? Fáradt a munkahelyi csapat, jól jönne egy lelkesítő csapatépítő hétvége, na de hol? Gyakran vetődnek föl efféle kérdések, aztán megkezdődik a helyszín keresése, böngészés az interneten, hogy hol is van az eseményhez legalkalmasabb vendégház baráti társaságoknak?

Vendégház a Bakonyalján

Az egyik ilyen lehetséges helyszín az Arda Malom Vendégház a Bakony lábánál, Pápa közelében, Nagytevel községben. A korszerű, közelmúltban épült, tornácos épületben négy apartman van, amelyben egyszerre 18 fő talál jó minőségű, kedvező árú szállást. Kétszemélyes és négyszemélyes apartmanok vannak, amelyek szükség esetén vendégágyakkal bővíthetők. Az épületben van egy rendezvényterem, amely a közös étkezések, vigasságok színteréül szolgálhat. Lehet sütni kemencében, főzni bográcsban, de hagyományos tűzhelyen is.

Sport, strandolás, horgászat

Többféle sportra is lehetőség van a vendégházban, kinek-kinek kedve és fizikuma szerint, asztalitenisz, röplabda, darts, lengőteke, ezek közül fiatalabbak és idősebbek is megtalálhatják a nekik való mozgásformát. Építettek egy kis játszóteret is, amelyet a kisgyerekekkel érkezők nagyon kedvelnek.

A Bakony a túrázók egyik kedvenc helyszíne is, Nagytevelről számos nevezetes turistaút elérhető, végigjárható gyalogosan, de a kerékpározni szeretőknek is több kiépített út van. Említsük meg a sok közül a Mária zarándokút zirci szakaszát, de lehet kirándulni a Szarvaskő várromhoz, az Ödön-forráshoz, a Bittva-patakhoz, a bakonybéli Szent Mauriciusz monostorhoz, és természetesen a közeli Pápa látnivalóit is meg lehet nézni. Nem messze a vendégháztól van egy horgásztó, és a nagyteveli víztározó partjának egy részét strandolásra alkalmassá tették, mindkettőt sokan látogatják a nyári időszakban.

Barokk templom a faluközpontban

Nagytevel kicsi falu, ötszáz lakossal. A Tevel régi személynév, így hívtak egy Árpád-házi herceget. A falu neve már 900 évvel ezelőtt megjelent az összeírásokban, ma is álló templomát az 1770-es években építették barokk stílusban. A templomot egy kőfal veszi körül, benne festményekkel, a 14 stációval. Ezt a látványosságot is érdemes megtekinteni a faluban szállást találóknak. Ilyen sok érdekes szabadidős lehetőséget kínál ez a kedves bakonyaljai vendégház baráti társaságoknak.


Címkék: Hasznos, Vendégház baráti társaságoknak
Dátum: 2020-01-22