Szakterületváltás a siker érdekében

Az, hogy mikor találunk rá arra a hivatásra, amit szívvel-lélekkel tudunk csinálni, nagyon változó. Van, aki már a gimnáziumi évei alatt is pontosan tudja, hogy melyik szakma tudná igazán boldoggá tenni, míg mások számára egy élet is kevés ahhoz, hogy rátaláljanak a szívügyükre. A két véglet között persze nagyon színes a skála. Könnyen előfordulhat, hogy elköteleződést mutatunk egy adott szakterület iránt, idővel azonban rájövünk, hogy más utat szánt nekünk a sors.

Szakterületváltás a siker érdekében

Szakmai csoportok keresése

A sikeres karrier felépítése során fel kell ismernünk, ha nem jó irányban haladunk. Intő jel lehet például, ha rendszerint kedvetlenné, szomorúvá válunk a munkahelyen, és arra leszünk figyelmesek, hogy szívesebben foglalkoznánk más feladatokkal. A felismeréssel egyidejűleg érdemes szakmai csoportokat keresni a közösségi oldalakon. Ott könnyedén fel lehet venni a kapcsolatot olyanokkal, akik abban a munkakörben dolgoznak, amire váltani szeretnénk.

Szakmai események, workshopok

Az is nagy segítség lehet a sikeres karrier felé vezető úton, ha a szakmai események rendszeres látogatóivá válunk. Személyesen sokkal gyorsabban, hatékonyabban lehet szert tenni új kapcsolatokra, ami nagyon hasznos lehet szakterületváltáskor. E tekintetben nagyon változatos képet mutat a repertoár. Vannak ingyenes és fizetős összejövetelek is, de az események időtartamuk, létszámuk tekintetében is nagyon sokfélék lehetnek.

Szakmai ismeretek elsajátítása

Ahhoz, hogy érvényesülni tudjunk egy másik szakterületen, nagyon fontos, hogy minél előbb megszerezzük a szükséges szakmai ismereteket. Annak hiányában ugyanis nem valószínű, hogy a munkáltatók bizalmat szavaznak nekünk. A hagyományos rendszerű felnőttképzések mellett rengeteg tanfolyam, illetve online képzés áll rendelkezésre, melyek nagymértékben segítik a tanulást.


Címkék: Üzleti megoldások, Sikeres karrier
Dátum: 2019-06-13