Online szolgáltatások online embereknek

Ma már nagyon sokan mindent online intéznek, el sem tudják képzelni a napjaikat internet nélkül. A reggeli hírek, ebédrendelés, délutáni program lefoglalása, bevásárlás, csekkek befizetése mind olyan napi rutin feladatok, amelyeket online is el lehet intézni.

Online szolgáltatások online embereknek

Okos eszközök okos embereknek?

Az okostelefonok elterjedésével a legtöbb ember online éli életét. Mit is jelent ez pontosan? Azt, hogy nagyon sok olyan feladatot intéz naponta, amit az online szolgáltatások biztosítanak, és szinte bármikor elérhető rövid idő alatt. A telefonok csippanásai és hangos jelzései egyből figyelmeztetik az embert, ha üzenete érkezett. Már számítógépre sincs szükség ahhoz, hogy valaki válaszoljon az e-mailjeire, megvágjon egy videót, vagy éppen adatait megossza másokkal. Mindenre ott vannak a zsebekben lapuló mini számítógépek, azaz a telefonok.

Nagyon sok előnye van az online szolgáltatásoknak, de mint ahogy ez mindig is lenni szokott, hátránya is szép számmal akad. Sajnos egyre több a virtuális kapcsolat, az emberek elszigetelődnek egymástól, megszűnnek a közös programok és az olyan közös tevékenységek, amelyek erősítik az összetartozást és az emberi kapcsolatokat. Sok ember a telefonjában él, aminek köszönhetően lassan, de biztosan el is butul. Ahogy okosodnak az eszközök, úgy lesznek az emberek is egyre kövérebbek és butábbak.

Meg kell találni az összhangot, és az online szolgáltatások igénybevételével nyert extra időt olyan tevékenységekre kell használni, ami az embert előrébb viszi, nem pedig arra, hogy értelmetlenül napi több órát bámulja a telefonját és azt nézze, hogy más hogy éli az életét. Azt sokan nem veszik figyelembe, hogy a legtöbb ingyenes szolgáltatást nyújtó weboldal a felhasználókat megfigyeli, és felhasználja a gyűjtött adatokat olyan célokra, amikről az érintetteknek fogalmuk sincs. Az interneten semmi nincs ingyen, valahogyan mindig fizetni kell, és az információs világunkban a legértékesebb fizetség maga az információ.


Címkék: Üzleti megoldások, Online szolgáltatások
Dátum: 2019-03-15