Nincs is shounen több perces harci üvöltés nélkül?

Bárki, aki előnyben részesíti a harcokkal teli, izgalmas, pörgős sztorikat, annak bátran tudom ajánlani ezt a művet, mert a Bleach anime sorozat nem hiába tartozik a shounen besorolásba. De nézzük csak, cselekmény terén mit nyerhet az ember eme képsorozat megtekintésével?

Nincs is shounen több perces harci üvöltés nélkül?

Sok-sok-soook harcot, csatát, izgalmas pillanatokat. Ha a néző arra vágyik, hogy figyelme szüntelenül a képernyőre koncentráljon, hogy a kritikus pillanatokban szíve a torkában dobogjon, hogy a fordulópont után megkönnyebbülten sóhajtson fel, vagy örömében felugorjon a székről, és győzelmi táncot lejtsen, annak ez a sorozat tökéletesen megfelel.

Dinamikus, szépen animált csatáknak lehetünk szemtanúi, néhol bizony a kar mellett a történetben az elme is forog, de ismerős mozzanatok okozhatnak néha déjá vu-t. És hogy miért?

A Bleach anime sorozat cselekmény szerint folyamatos körforgásban van, nyugalmi állapotból indulunk ki, majd történik valami konfliktus, s következik a nyomozós rész, amelyet nem ritkán harcok tarkítanak, ezzel párhuzamosan futhat egyfajta fejlődés, majd következik a fő harc, a tetőpont, hogy utána visszatérjen minden a nyugalmi állapotba.

Emiatt kérdezhetnénk, hogy miért nem válik unalmassá? Mert folyamatosan újabb, gyönyörűen vagy éppen érdekesen dizájnolt karaktereket kapunk, tágul a világ, másfajta, érdekes lények tűnnek fel, mindig van valami újabb technika, amiről tudomást szerezhetünk. Van valami újabb titok, amire fényt kell deríteni. Először csak emberek vannak, aztán szellemek és lidércek, majd halálistenek, de jönnek a vaizardok, fullbringerek, aztán kiderül, hogy a quincy-k nincsenek is kihalóban.

A sorozat valamilyen formában mindig hoz valami újat

Aki csak a mangát (képregényt) olvasta, annak is mindenképpen ajánlom az animált változatot, mivel az alkotó (Kubo Tite) közreműködésével extra cselekményszálak kerültek bele. Ezek háttér információval szolgálnak például a kardokról, vagy arról, hogy Urahara – az őrült zseni – hogyan vált kegyvesztetté. Ezen kívül az animében több arculat is van, mint a mangában, és még megismerkedhetünk például a bount nemzet tagjaival is, akikről a képregényben nem is hallunk.

Az arculatok különböző zenéket kaptak, így lehetséges, hogy az eredeti modern hangzásvilág után a lidércekkel spanyol földre utazunk.

Az animének történetileg nagyon szép íve van, viszont ha valaki késztetést érez rá, akkor folytassa a képregénnyel, mivel az anime 2012-ben véget ért, és az utolsó nagy arc sosem lett meganimálva. (Ezt csak hardcore fanoknak ajánlom, mert a hosszú, grandiózus történet meglepően lagymatag, logikátlan véget halt.)

Tehát ha valaki szereti a pörgős harcokat szépen megrajzolva, érdekes gonoszokkal, grandiózus zenékkel kísérve, annak tuti nyerő ez az anime.


Címkék: Hasznos, Bleach anime sorozat
Dátum: 2019-06-10