Keresőoptimalizált szövegírás

A keresőrobotok számára írt szövegek régen eléggé értelmetlenek voltak, sokan a mai napig azt gondolják, hogy az optimalizált szövegírás megragadt ezen a szinten. Ez nem így van, ma már az akkori szövegekkel semmire nem lehet menni, sőt nem is előnyös a weboldalak számára.

Keresőoptimalizált szövegírás

Milyen a keresőoptimalizált szöveg?

Még ma is sok olyan weboldalt látni, amikor a láblécben rengeteg kulcsszó fel van sorolva, és azt gondolják, ezzel meg is van oldva a keresőoptimalizálás. Sőt olyat is gyakran látni még, hogy a felhasználó elől el van rejtve, de a weboldal kódja tele van több száz kulcsszóval. A keresőrobotok nem buták, napról napra okosabbak, és egyre nehezebb őket átverni. Ahol ilyet tapasztalnak, ott büntetés lesz, a tulajdonos csak azt veszi észre, hogy csökken a forgalma, majd végül be is zárhatja a vállalkozását.

Nagyon komoly szabályoknak és feltételeknek kell megfelelni egy optimalizált szövegírás során keletkezett szövegnek. Mindenképpen értelmesnek kell lennie, nem lehet csak a kulcsszavakra építeni. A kulcsszavak elhelyezésének is megvannak a maga szabályai. A nyelvezet legyen természetes, és ne erőltetett, mindenképpen úgy kell fogalmazni, minta a főoldalra kerülne az adott szöveg. A szabályokat még oldalakon át lehetne sorolni, de felesleges belemenni, hiszen aki napi szinten ezzel foglalkozik, percek alatt elkészíti ezeket a szövegeket. Éppen ezért érdemes szakemberekhez fordulni minden esetben. Az általuk készített szöveg minden SEO szempontnak megfelel majd, és nem kell a megbízónak órákat görnyedni a számítógép előtt. Neki nem is ez a feladata, hanem az, hogy csinálja azt, amihez a legjobban ért.

Az optimalizált szövegírás nemcsak a weboldalakon előnyös, hanem közösségi oldalalakon vagy éppen online marketing kampányok esetén is. Ez egy olyan szolgáltatás, amire a mai webes társadalomnak a leginkább szüksége van.


Címkék: Hasznos, Optimalizált szövegírás
Dátum: 2019-03-13