Hűtőkamra létesítés lépésről lépésre

A hűtőkamrák olyan egyedileg tervezett és kivitelezett hűtőipari létesítmények, amiket számos iparágban előszeretettel használnak. Népszerűségük annak köszönhető, hogy nagy mennyiségű hűtött áru megfelelő körülmények között történő tárolására ad profi megoldást. A hagyományos fix telepítésű modellek mellett a mobil változatok is elérhetőek. A létesítés minden esetben ugyanazokból a lépésekből áll.

Hűtőkamra létesítés lépésről lépésre

Tervezés és engedélyeztetés

Az első lépés minden esetben a hűtőkamra tervezése. Ezt a feladatot érdemes olyan szakemberre bízni, akinek kellő tudása és tapasztalata van. A tervek a helyszíni felmerés és az ügyféllel történő egyeztetést követően készülnek el. A kamrák kialakításakor a törvényi szabályozások mellett a helyszín adottságait és a megrendelő egyéni kéréseit is figyelembe kell venni. A tervek elkészítése után következik az engedélyek kikérése az illetékes hivataltól. Azok birtokában elkezdődhet a kivitelezés.

Padlózat kialakítás, hűtőkamra építés

A hűtőkamrának egyenes felületre kell kerülnie, így az építést megelőzően a padló kiegyenesítése történik. Olyan padlóburkolatot érdemes választani, ami kiváló teherbírással és kopásállósággal rendelkezik. Amennyiben ezek a tulajdonságok adottak, akkor nem lesz gond a padló időtállóságával. A padló kialakítása után következik a hűtőkamra kivitelezés, ami hasonlóan a tervezéshez profi szakember közreműködését igényli.

Üzembe helyezés, tesztelés

Végül megtörténhet az üzembe helyezés és a rendszer működésének tesztelése. A végleges átadás előtt le kell ellenőrizni, hogy valóban az előírásoknak és az ügyfél igényeinek megfelelően használható-e a kamra. Amennyiben igen, akkor készen is áll a hűtött áru fogadására, professzionális tárolására, szállítására.

További információk: frigoprofil.hu


Címkék: Hasznos, Hűtőkamra
Dátum: 2021-04-12