Hogyan érdemes új vállalkozásba kezdeni?

A mai világban naponta rengeteg új céget és vállalkozást regisztrálnak, de majdnem ugyanennyit be is zárnak. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogyan is kell egy vállalkozást vezetni, csak belefognak, és persze azonnal gazdagok szeretnének lenni. Itt követik el a legnagyobb hibát, hiszen egy jó vállalkozás felépítése nem kis munka, és nem is kevés idő.

Hogyan érdemes új vállalkozásba kezdeni?

A legfontosabb tanácsok kezdő vállalkozóknak

Felkértük az egyik legsikeresebb üzleti hírportál szerkesztőjét, hogy mondja el nekünk, mit javasolna azoknak, akik most szeretnének új vállalkozást indítani. Tanácsait részben saját tapasztalatai alapján mondta, hiszen 15 éve dolgozik a szakmában, és 2 céget, valamint 3 saját vállalkozást is vezet.

  • Mint minden dolgot, a vállalkozást is meg kell tervezni. Fel kell mérni, mekkora a konkurencia, és mennyire van szüksége a piacnak egy új vállalkozásra az adott térségben. Érdemes egy mindenre kiterjedő piackutatást végezni, mielőtt bármibe is komolyan belefog az ember.
  • Érdemes az adott területen néhány évet alkalmazottként dolgozni, hiszen jobban át lehet látni a munkafolyamatokat és sokkal hatékonyabb lehet az induló vállalkozás is. Azonban szigorúan tilos ellopni a cég ügyfeleit, hiszen súlyos jogi következménye is lehet a dolognak. A hatalmas pénzbírság és a börtön nem ér meg pár ügyfelet. Mindenképpen új és saját ügyfelek szerzése a cél.
  • Vállalkozóként nagyon jó lehet, ha nem csak magának dolgozik az ember, hanem más cégeknek is vállal munkát, bedolgozást. Az ilyen munkákból csak tanulni lehet.
  • Folyamatosan fejlesztenie kell magát annak, aki saját vállalkozást indít. Konferenciákra kell járni, angol szakirodalmakat olvasni és hasonló témakörben dolgozó kollégákkal folyamatosan egyeztetni, megbeszélni az újdonságokat.

A fenti tanácsok irányadó jellegűek, természetesen sok más teendője is van egy vállalkozónak. Többek között nem árt, ha ért a könyveléshez, a marketinghez és a munkafolyamatok menedzseléséhez is. Érdemes több szakemberrel együtt dolgozni és szükség esetén alkalmazottakat is felvenni. A siker nem könnyű, és meg kell járni az oda vezető lépcsőt.


Címkék: Üzleti megoldások, Üzleti hírportál
Dátum: 2019-02-20