Feladatok az informatika érettségin

Azok a középiskolások, akik az informatikával szeretnének tovább menni főiskolára vagy egyetemre, ők nem kerülhetik ki az emelt szintű informatika érettségit. Annak teljesítéséhez sok-sok türelem, kitartás és gyakorlás kell.

Feladatok az informatika érettségin

Főbb témakörök és programozás

Az informatika érettségi főbb témakörei közé tartozik többek között a szövegszerkesztés, a táblázatkészítés, a weblapkészítés és a programozás is. Akik már túl vannak az érettségin többségében azt mondják, hogy az informatika érettségi feladatok között bizony voltak olyanok, amik nehézséget okoztak számukra. Sokan számolnak be arról, hogy a programozással kapcsolatos példákat érezték a legnehezebbnek és emiatt nem voltak biztosak benne, hogy sikerül teljesíteniük a minimum pontszámot.

Feladatgyűjtemény a gyakorláshoz

Ha a diákok jó jeggyel szeretnék teljesíteni az érettségit, akkor nélkülözhetetlen, hogy időben nekiálljanak a tanulásnak és ne csak az elméleti tudás megszerzésére fókuszálják a figyelmükre, hanem a kapcsolódó feladatokat is gyakorolják. Erre kínál remek alternatívát a Programozz Te is mesterfokon c. két kötetes programozás munkafüzet.

Az I. és a II. kötet tartalma

A tanulók az első kötetben találják az elemi feladatokat, illetve az egy- és kétdimenziós tömbök, függvények, mutatók, struktúrák, fájlkezelés, láncolt listák, bináris fák témaköréhez tartozó példákat. A második pedig bevezeti őket az objektumorientált szemléletbe, majd pedig végig vezeti őket az öröklődés, a nyelvi alapelemek, az idő- és dátumkezelés, a fejlett adatszerkezetek és az input/output műveletek fejezetein. Ha a könyvben található példákat folyamatosan gyakorolják a tanulók és szükség esetén tanári segítséget is igényelnek mellé, akkor a programozással kapcsolatos informatika érettségi feladatokat is gond nélkül meg tudják oldani.


Címkék: Hasznos, Informatika érettségi feladatok
Dátum: 2020-12-04