A tökéletes kárpitos bútor kiválasztása

A lakótérben elhelyezett ágyak kinézetét a forma mellett a textil színe határozza meg. Éppen ezért fontos, hogy a kiválasztásra kerülő fekvőalkalmatosság ne csak méretben és kialakításban feleljen meg az elvárásoknak, hanem a textil minőségében, színében is.

A tökéletes kárpitos bútor kiválasztása

A megfelelő szövet ellenáll a mindennapos használatnak

A minden szempontból megfelelő kárpitos bútor egyik legfőbb ismérve a magas ellenállóképesség. Elvégre az ágyak olyan bútordarabok, amik napi szinten akár többször is használat alá kerülnek. Ennél fogva fontos, hogy a textil jól tűrje a terhelést, és ne menjen tönkre a mindennapos használat során keletkező erőhatások alatt. A bútorvásárlás alkalmával sokan elfeledkeznek róla, hogy erre is odafigyeljenek, vagy egész egyszerűen csak másodlagos fontosságúnak tartják, pedig ez is nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a kiválasztott fekhely maximálisan megfeleljen az igényeknek még akár hosszú évek elteltével is. Bár a kárpitot le lehet cserélni, ha esetleg valamilyen úton-módon megsérül, de ez plusz kiadást jelent a családi költségvetésben. Érdemes inkább már a vásárláskor odafigyelni arra, hogy az ágyra minőségi szövet kerüljön.

A kárpitos bútor ideális esetben beleillik a környezetbe

A kárpitos bútor használata csak akkor nyújt 100%-ban örömteli élményt, ha tökéletesen beleillik a már meglévő bútorok, lakberendezési tárgyak teremtette atmoszférába. Amikor tehát szövetválasztásra kerül sor, akkor nem csak a textil minőségére, hanem annak színére is érdemes figyelmet fordítani. A belső tér stílusához igazodva a halványabb pasztell árnyalatok, illetve a hivalkodóbb, élénk színek is megfelelő választásnak bizonyulhatnak. A végleges döntés meghozásakor nem csak a bútordarabok, kiegészítők színét, hanem a falszínt is érdemes figyelni.


Címkék: Hasznos, Kárpitos bútor
Dátum: 2020-03-23