A szén-dioxid gyógyító ereje

Ma már mindenhol azt hallani, hogy nagy a szén-dioxid kibocsájtás, növekszik a globális felmelegedés, és még sorolhatnánk. Viszont keveset hallunk arról, hogy ez a gáz kis mértékben nagyon hasznos lehet az érrendszeri betegeknek, hiszen kitűnően alkalmas az alsó végtagok kezelésére és a vérkeringés javítására is egyaránt.

A szén-dioxid gyógyító ereje

Egy csizma a lábak vérkeringésének fokozására

A csizma ereje nem új találmány, hiszen a készítők a több száz éve jó hatékonysággal működő szén-dioxid fürdők tapasztalatai alapján hozták létre ezt az egyedülálló terméket. A csizma segítségével a kezelések otthon is elvégezhetőek, a szén-dioxid terápia biztonságos és egyszerű kezelési módszer mindenki számára. Nem kell messzire utazni, kényelmesen az otthon nyugalmában a beteg láb vagy lábak szén-dioxidos kezelése speciális anyagú és kialakítású csizmával történik. A kezelés ideje alatt bármilyen ülő tevékenység folytatható. Az otthoni terápia naponta csak 40 percet vesz igénybe.

Az érszűkület kezelése kiemelt fontosságú, és nagyon gyakori, hogy az alsó végtagokat támadja meg elsőként. A szűkületet a véráramba kerülő szén-dioxid feloldhatja, ezáltal megmentheti a beteg végtagot az amputációtól. Ugyanis, ha valaki nem foglalkozik komolyan a problémával, az érszűkület hatására nem jut elegendő vér a lábba, és elhalnak azok a sejtek, amikhez nem jut kellő oxigén. Ennek következtében fekélyes és sebes láb alakul ki, ami könnyen elfertőződhet és akár amputálás is szóba jöhet.

A bőrön keresztül áthatoló szén-dioxid növeli a vérben és a sejtekben az oxigénfelvételt. Ez a fiziológiai folyamat tudományosan bizonyított és a gyógyászatban Bohr hatásként ismert. A csizma használata javítja a vérkeringést és növeli az érfalak feszességének állapotát. A legújabb tanulmányok azt mutatják, hogy a rendszeres szén-dioxid terápiák használata javítja az agyi véráramlást is.


Címkék: Hasznos, Érszűkület kezelése
Dátum: 2019-08-15