A minőségi linkek erejébe beleszámít a domain is?

A linkek fontossága nem kérdés, hiszen rengeteg weboldal cikkezik róla rendszeresen. A linképítés fontos, hiszen a segítségével egy weboldal jó helyeket foglalhat el a népszerű kereső oldalak találati listáján. Az a téma már sokkal kevesebbszer fordul elő, hogy a domain mennyire befolyásolja ezt a folyamatot.

A minőségi linkek erejébe beleszámít a domain is?

Milyen a jó domain?

A domain legfőképp a felhasználó számára fontos. Hiszen a minőségi linkek kiépítése során egy listát kell készíteni, amit a kampány végén megkapnak a megrendelők. Ezzel is alátámasztva a folyamat végét és teljesítettségét. A domain nevének kiválasztásakor érdemes figyelembe venni az emberi nézőpontokat is. Az egyik ilyen fontos tényező, hogy ne legyen félreérthető, és ne kelljen szégyenkeznie az ügyfélnek azért, hogy a saját weboldaláról megjelenik egy PR írás az adott domain alatt. Az sem árt, ha megfelel az ügyfelek várakozásainak, ami azt jelenti, hogy hasonló témájú weboldalakon cikkeznek róluk, nem pedig olyanokról, amik még köszönőviszonyban sincsenek egymással.

Egy jó domain nem követi a SEO szabályokat, tehát nem kell mindenképpen benne lennie a kulcsszónak, hiszen ma már bizonyított tény, hogy a keresőoptimalizálás során a domain név nem számít egy weboldal rangsorolásakor. A másik fontos dolog, amire kevesen figyelnek, az, hogy a név ne hasonlítson a konkurenciára. Ez a megtévesztés egyik eszköze, és a linképítéses kampány sikerességét is megbélyegezheti. Egy magyarországi linkmarketing esetén érdemes .hu végződésű domain neveket használni, hiszen a Google szerint is sokkal hihetőbb, ha egy magyar vállalkozást magyar oldalak ajánlanak. Természetesen más ltd is lehet, de ebben az esetben nem árt, ha az oldal elsődleges nyelve a magyar.


Címkék: Hasznos, Minőségi linkek
Dátum: 2019-01-25