A humor növeli a reklám erejét?

A rövid válasz: igen. Nagyon sok kutató bebizonyította már, hogy a humoros reklámok sokkal hatékonyabbak, és hatásuk nagyságrendekkel eltér az átlagos reklámokétól. A humoros reklámok mindenképpen sokkal figyelemfelkeltőbbek, és nagyobb eséllyel növelik a vásárlási szándékot. A leendő vásárlókban pozitívabb gondolatokat ébresztenek a termékkel kapcsolatban, illetve nagyban csökkentik a negatív előítéleteket is.

A humor növeli a reklám erejét?

A vicces marketing előnyei

Az emberek többsége utálja már a reklámokat, hirdetéseket, hiszen rengeteg jön szembe velük, bármilyen médiumról is legyen szó. Ha valami kimagaslik vagy eltér a megszokottól, az mindig érdekesebb és hatásosabb. A vicces reklámokat sokáig mondogatják az emberek egymás között is, ezáltal sokkal jobban is terjed. Az embereknek a jó viccek egyből beugranak, amint a boltban meglátják az adott terméket vagy márkát, és a nevetés, valamint a jó emlékek hatására minden bizonnyal meg is fogják vásárolni azt.

A vicces megjelenés nemcsak a tv reklámokban vagy a termékbemutató videókban ajánlott, hanem bármilyen marketing elemben is, amit az adott cég vagy vállalkozás használ. Itt lehet gondolni a logóra, árajánlatokra, weboldalra, vagy éppen az emailekre is.

A közösségi média felhasználói különösen ugranak a vicces dolgokra. Sokkal hamarabb kiváltható a megosztás és a vírusszerű terjedés, mint az unalmas nyereményjátékokkal, amiről mindenki tudja, hogy úgysem ő fog nyerni, hiszen csak nagy átverés az egész. Egy vicces kép vagy egy poénos történet hamar elterjed az interneten, ezáltal magát a terméket vagy a szolgáltatást is reklámozni fogja. Érdemes kihasználni a humorban rejlő fantasztikus marketing lehetőségeket. Gondoljunk csak bele, mennyire várnák az emberek az tv-műsorok közötti reklámblokkokat, ha mindegyik reklám végén nagyokat nevetnének?


Címkék: Hasznos, Viccek
Dátum: 2019-02-04