A blogok térhódítása Magyarországon

Ma már egyre több helyen terjed a blogolás, amivel rengeteg érdeklődő és követő csábítható egy vállalkozás weboldalára. A téma szinte mindegy, az igazán aktív résztvevők több százezres napi forgalommal rendelkeznek, ami nem kis teljesítmény. Szintén népszerű a video blog, ahol arcot is adnak az írások mellé.

A blogok térhódítása Magyarországon

Egy jó vállalkozói blog előnyei

Nagyon sok vállalkozás dönt úgy Magyarországon, hogy heti rendszerességgel fejlesztik a weboldalukon létrehozott blogot, sőt egyre többen inkább video blogot indítanak, amit már szokás inkább csak vlognak rövidíteni. Egy jó vlog sokkal hitelesebb lehet az emberek szemében, hiszen az átadott tanácsok és tippek egy konkrét személyhez vannak kötve, és a vállalkozói blog csak kiegészítésként működik. Az emberek az új hírekért már a YouTube-ra mennek fel, és nem a hosszadalmas híroldalakat böngészik. A rohanó világ velejárója, hogy amíg egy videót néz valaki, közben másra is tud figyelni (például: reggelizni, utazni, gyerekekre vigyázni, stb).

Az igaz, hogy egy vlog készítése nem kis munka, hiszen itt is meg kell írni a mondanivaló szövegét, sőt fel kell mondani, össze kell vágni, és sok esetben illusztrációkat is készíteni kell. Mondhatni tízszer annyi munka, mint megírni egy sima blog bejegyzést. De elmondható, hogy a sima blog bejegyzést valószínűleg kevesebben olvassák el majd, mint ahányan a videót megnézik. Az okos vállalkozók összekötik a kettőt. A videóban buzdítják arra a közönségüket, hogy olvassák el a weboldalon a témához kapcsolódó híreket, mert a videóban inkább másról beszélne.

Nagyon nagy lehetőségek rejlenek ebben az iparágban. A vállalkozók többsége csak most tanulja, de aki már ráérzett a megfelelő receptre, garantált neki a siker. A Google mellett a YouTube az a csatorna, amit a legtöbb ember napi szinten felkeres. Az már a múlté, hogy a világ legnagyobb videómegosztó portálján csak zenéket lehet nézni és hallgatni. Ma már rengeteg tanfolyam, szakmai blog, csináld magad videók, főző műsorok és még sok minden más otthona.


Címkék: Üzleti megoldások, Vállalkozói blog
Dátum: 2019-01-31